Ponents

Aina Tarabini
Professora titular del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, sotsdirectora i investigadora del centre de recerca GEPS – Globalització, Educació i Política Social i membre del Grup Interdisciplinari de Polítiques Educatives (IGEP-GIPE). La seva recerca se centra en la (re)producció i transformació de les desigualtats socials en la vida quotidiana dels sistemes educatius, les escoles i l’alumnat. Específicament, les seves línies d’estudi inclouen l’abordatge dels processos d’èxit, fracàs i abandonament escolar; l’anàlisi de les trajectòries i experiències educatives dels i les joves; i la recerca sobre currículum, pedagogia i pràctiques i creences docents, des d’una perspectiva sociològica. Actualment és investigadora principal del projecte LEARNER i co-investigadora principal del projecte Acompanya’m.

Guillermo Bautista
Doctor en Pedagogia. Professor i investigador de la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya-UOC. Ha estat durant 11 anys director del Màster Interuniversitari de Formació del Professorat. Actualment, és professor del Màster d’Educació i TIC (eLearning). Professor del Màster de Psicopedagogia. Professor del departament de Didàctica i Organització Educativa de la Universitat de Barcelona. Professor Agregat acreditat d’INVESTIGACIÓ per l’Agència de Qualitat Universitària de Catalunya. Ha col·laborat amb diferents universitats a nivell internacional en assessorament sobre metodologies d’aprenentatge, disseny d’espais educatius i formació de professorat amb èmfasi en l’ús d’eines digitals i entorns virtuals. Ha realitzat nombroses conferències sobre el disseny d’espais educatius. Va ser membre del grup DidaktikDesign de la Stockholm University (Suècia). Ha participat com a investigador en diferents projectes competitius. En els últims cinc anys ha dirigit com a IP els projectes SMART CLASSROOM PROJECT, Innovative Educational Methodologies to Design Learning Spaces, El tercer mestre en l’era digital. Anàlisi de la relació entre espais escolars innovadors, pràctiques docents i resultats d’aprenentatge (SMART-UP) i SMART CLASSROOM. Codisseny d’entorns d’aprenentatge innovadors: cercant nous models d’aula. Actualment, és investigador del grup Smart Classroom Project de la UOC i fundador de l’empresa amb el mateix nom que es dedica a assessorar les institucions educatives en el disseny dels espais d’aprenentatge. La seva recerca actual es centra en la relació entre l’espai educatiu i l’aprenentatge, i la formació del professorat en metodologies innovadores.

Hungria Panadero
Directora de la Fundació Ferrer i Guàrdia. Llicenciada en Sociologia i Ciències del Treball. Especialista en planificació estratègica i educació amb més de vint anys d’experiència. Formadora per a l’administració pública i entitats, és autora de diverses publicacions i recerques en l’àmbit de l’educació centrades en les desigualtats educatives, l’abandonament educatiu i les noves oportunitats educatives. Entre les darreres publicacions destaquem Retos Educativos i L’abandonament escolar prematur des de la perspectiva de gènere, on són les noies que abandonen?.